05.jpg
 
 

NLCE were involved in the refurbishment of the Visitor Centre at Tullamore Dew. In an original 19th Century bonded warehouse for Tullamore Dew, the new Visitor Centre attracts over 40,000 people annually. Guided tours of the facility and group tastings are available to the general public.

The main design elements incorporated by NLCE were done so in keeping with the original look of the building. The theatrical reproduction of the distillery process meant that an environment had to be recreated through lighting and heating effects. An audio visual installation was included in drawings to assist the storytelling experience.

An energy efficient LED upgrade was completed to keep running costs down, and a full commercial kitchen was embedded in the basement. Challenges in relation to services, logistics and circulation were all overcome by the NLCE team throughout the course of this project.